Skip to main content

Anonyymi työnhaku

Anonyymi työnhaku

Mitä tarkoittaa kun työpaikkailmoituksella on Anonyymi rekrytointi -merkintä?

Anonyymi rekrytointi edistää hakemusten tasapuolista, osaamiseen ja pätevyyteen perustuvaa käsittelyä rekrytointiprosessin aikana. Anonyymissä rekrytoinnissa saapuneita hakemuksia käsitellään ilman hakijoiden tunnistetietoja esimerkiksi siihen pisteeseen saakka, kun ollaan tehty päätös, keitä kutsutaan haastatteluun. Jokaisella organisaatiolla on omat toimintatapansa ja niistä saat tarvittaessa lisätietoa olemalla yhteydessä työpaikkailmoituksella mainittuun yhteyshenkilöön.

Anonyymissä rekrytoinnissa hakemusten käsittelijälle ei näytetä hakulomakkeen anonyymeissä tietokentissä olevaa tietoa ennenkuin hakemusten käsittelyprosessi on siinä vaiheessa, että tarvitaan esimerkiksi hakijan yhteystietoja. Hakija voi kuitenkin täyttää hakulomakkeen normaalisti ja antaa hakulomakkeellaan myös anonyymit tiedot joita ovat: Hakijan nimi, kuva, syntymäaika, sukupuoli, puhelinnumerot, sähköposti, osoitetiedot, asuinkunta ja äidinkieli.

Kun näet että rekrytointi on anonyymi, vältäthän henkilötietojen kertomista muissa kuin anonyymeiksi merkityissä hakulomakkeen kentissä.