Työelämäuutiset
Tasa-arvon toteutuminen kirkossa

Kirkkohallitus hyväksyi kirkon toiminnallisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman marraskuussa 2023. Kerromme tässä artikkelissa lyhyesti suunnitelmasta ja sen merkityksestä. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on lähes 3,6 miljoonan jäsenen yhteisö, joka myös työllistää valtavan määrän suomalaisia. Niin jäsenistö kuin henkilöstö on moniäänistä, moniarvoista ja monimuotoista – esimerkiksi eri ikäluokkien, sukupuolten ja uskomusten edustajia on laidasta laitaan.

Kategoria Ajankohtaista Työelämä Töitä hakemassa Kuka luo työpaikkailmoitukset ja hakulomakkeet?

Kun haet työpaikkoja KirkkoRekryssä, eri työnantajien työpaikkailmoitukset ja hakulomakkeet saattavat poiketa toisistaan huomattavasti. Koska jokainen rekrytointi luodaan erikseen ja jokaisessa rekrytoinnissa on omat hakukriteerinsä, myös työpaikkailmoitusten sisällöt sekä rekrytoinneissa käytettävien hakulomakkeiden kysymykset luonnollisesti vaihtelevat.

Näin teet hyvän CV:n

Ansioluettelo eli CV (curriculum vitae) on tiivistelmä osaamisesta, kokemuksesta ja jossain määrin myös hakijan persoonasta.

Hakuvahti helpottaa työnhakuasi

Oletko kyllästynyt joka päivä tutkimaan, onko uusia kiinnostavia työpaikkoja ilmestynyt haettavaksi?

Lähesty aktiivisesti sinua kiinnostavaa työnantajaa jättämällä avoin hakemus

Tiesitkö, että KirkkoRekryn kautta voit jättää avoimen hakemuksen useille eri työnantajille?

Kirkon virka- ja työehtosopimus palvelussuhteen pohjana

Kirkon ja seurakuntien palveluksessa työskentelevien työsopimukset pohjautuu Kirkon virka- ja työehtosopimus KirVESTES:iin.

KirkkoRekry työnhakusi tukena

KirkkoRekry ei ole pelkästään nettisivu, josta voit etsiä kirkon ja seurakuntien työpaikkoja. Toki se on tärkein toiminnallisuutemme, mutta löydät täältä myös paljon muuta. Tästä artikkelista löydät vinkit siihen, kuinka saat KirkkoRekrystä mahdollisimman paljon irti työnhakijana. Tutustu siis KirkkoRekryn mahdollisuuksiin ja tehosta työnhakuasi! Etsi avoimia työpaikkoja haluamillasi kriteereillä … Heti kirkkorekry.fi -sivuston etusivulta voit ryhtyä etsimään avoimia työpaikkoja.

Viestinnän etätöitä ulkomailla

Veera on seurakunnan osa-aikainen viestinnän asiantuntija ja tällä hetkellä hän tekee väliaikaisesti töitä etänä Etelä-Koreasta käsin.

Näin valmistaudut perinteiseen työhaastatteluun

Saitko kutsun työhaastatteluun? Hienoa! Haastatteluun ei kannata mennä kylmiltään vaan siihen kannattaa ehdottomasti valmistautua.

Näin valmistaudut videohaastatteluun

Etätyön yleistymisen myötä suuri osa rekrytoinneistakin hoidetaan nykyään etänä, myös työhaastattelujen osalta.

Älykästä työnhakua

Tekoäly – tämän hetken polttavin puheenaihe. Oletko jo kokeillut tekoälysovelluksia, kuten ChatGPT:tä?

Sivu 2

KirkkoRekry-palvelun tuottaa Grade Solutions Oy.

KirkkoRekryn somekanavissa jaetaan avoimia työpaikkoja ja työnhakuvinkkejä lähes päivittäin. Ota @kirkkorekry seurantaan Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä ja X:ssä!