Työelämäuutiset
Muista liikkua myös etätöissä

Toiset ovat tehneet etätöitä jo pitkään, toisille se voi olla uuden työn mukanaan tuoma etu. Etätöissä on omat hyvät ja huonot puolensa, ja osalle ne sopivat paremmin kuin toisille. Etätöissä voi kuitenkin herkästi käydä ihan jokaiselle niin, että arjen huomaamaton hyötyliikunta jää vähemmälle. Kotona työskennellessämme istumme monta tuntia koneen ääressä ja taukoja tulee usein pidettyä vähemmän kuin työpaikalla.

Kategoria Ajankohtaista Työelämä Töitä hakemassa Tasa-arvon toteutuminen kirkossa

Kirkkohallitus hyväksyi kirkon toiminnallisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman marraskuussa 2023. Kerromme tässä artikkelissa lyhyesti suunnitelmasta ja sen merkityksestä. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on lähes 3,6 miljoonan jäsenen yhteisö, joka myös työllistää valtavan määrän suomalaisia. Niin jäsenistö kuin henkilöstö on moniäänistä, moniarvoista ja monimuotoista – esimerkiksi eri ikäluokkien, sukupuolten ja uskomusten edustajia on laidasta laitaan.

Kuka luo työpaikkailmoitukset ja hakulomakkeet?

Kun haet työpaikkoja KirkkoRekryssä, eri työnantajien työpaikkailmoitukset ja hakulomakkeet saattavat poiketa toisistaan huomattavasti.

Näin teet hyvän CV:n

Ansioluettelo eli CV (curriculum vitae) on tiivistelmä osaamisesta, kokemuksesta ja jossain määrin myös hakijan persoonasta.

Hakuvahti helpottaa työnhakuasi

Oletko kyllästynyt joka päivä tutkimaan, onko uusia kiinnostavia työpaikkoja ilmestynyt haettavaksi?

Lähesty aktiivisesti sinua kiinnostavaa työnantajaa jättämällä avoin hakemus

Tiesitkö, että KirkkoRekryn kautta voit jättää avoimen hakemuksen useille eri työnantajille?

Kirkon virka- ja työehtosopimus palvelussuhteen pohjana

Kirkon ja seurakuntien palveluksessa työskentelevien työsopimukset pohjautuu Kirkon virka- ja työehtosopimus KirVESTES:iin. Virka- ja työehtosopimukset määrittävät nimensä mukaisesti, millaisin vähimmäisehdoin työnteon tulee tapahtua solmitun virka- tai työsopimuksen alaisena. Sopimuksissa määritellään mm. palkkaukseen, lomiin ja työaikaan liittyviä asioita. Kulloinkin voimassa olevan sopimuksen neuvottelee työnantajaosapuolten ja työntekijäosapuolten viralliset edustajat.

KirkkoRekry työnhakusi tukena

KirkkoRekry ei ole pelkästään nettisivu, josta voit etsiä kirkon ja seurakuntien työpaikkoja.

Viestinnän etätöitä ulkomailla

Veera on seurakunnan osa-aikainen viestinnän asiantuntija ja tällä hetkellä hän tekee väliaikaisesti töitä etänä Etelä-Koreasta käsin.

Näin valmistaudut perinteiseen työhaastatteluun

Saitko kutsun työhaastatteluun? Hienoa! Haastatteluun ei kannata mennä kylmiltään vaan siihen kannattaa ehdottomasti valmistautua.

Näin valmistaudut videohaastatteluun

Etätyön yleistymisen myötä suuri osa rekrytoinneistakin hoidetaan nykyään etänä, myös työhaastattelujen osalta.

Sivu 2

KirkkoRekry-palvelun tuottaa Grade Solutions Oy.

KirkkoRekryn somekanavissa jaetaan avoimia työpaikkoja ja työnhakuvinkkejä lähes päivittäin. Ota @kirkkorekry seurantaan Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä ja X:ssä!