Tekoäly – tämän hetken polttavin puheenaihe. Oletko jo kokeillut tekoälysovelluksia, kuten ChatGPT:tä? Entä oletko miettinyt, voisiko sitä hyödyntää myös työnhaussa? Pohditaanpa asiaa hetki yhdessä. Mikä tekoäly ja ChatGPT? Tekoälyä on hyödynnetty erilaisissa yhteyksissä jo pitkään, mutta sen kehittäminen nykyiselleen, jokaisen siitä kiinnostuneen käyttöön on ottanut suuria harppauksia viimeisen puolen vuoden aikana.
Videot ovat viime vuosina vallanneet jalansijaa niin sosiaalisen median sisällöntuotannossa kuin rekrytoinnissa ja työnhaussakin.
Yksi tärkeä työnhaun väline on edustava kuva itsestäsi. Millainen merkitys kuvilla on työnhaussa, varsinkin nykypäivänä?
Kesätyö on monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Kirkko ja seurakunnat tarjoavat kesätyöpaikkoja myös alle 18-vuotiaille…
CV ja työhakemus ovat edelleen keskeisessä roolissa työnhaussa ja useimmiten molempia tarvitaan.
Oletko jo kuullut anonyymista rekrytoinnista? Nykyään puhtaasti hakijan osaamiseen perustuva työnhaku on mahdollista haastattelutilanteeseen saakka sellaisissa rekrytoinneissa, joissa tähän tarjotaan mahdollisuutta. Anonyymissä rekrytoinnissa hakemuksia käsitellään ilman työnhakijoiden tunnistetietoja kuten nimeä, kuvaa, syntymäaikaa, sukupuolta, yhteystietoja tai äidinkieltä.
Työnhaku voi todellakin käydä työstä. Varsinkin mikäli työnhaku pitkittyy, voi tuntua siltä, ettei koskaan tule valituksi.
Erottuminen on yksi tekijä, jota painotetaan työnhaussa etenkin, kun puhutaan kirjallisista työhakemuksista tai työhaastatteluista.
Olet varmaan joskus kuullut, kuinka joku on kertonut saaneensa työpaikan omien verkostojensa kautta.
Kuinka tehdä hakemus, joka on juuri sinun näköisesi ja jolla voit erottua muista hakijoista?