Varhaiskasvatuksen vuosi piti sisällään monipuolista toimintaa
Katso oheiselta videolta millaista työtä varhaiskasvatuksen osaajat pääsevät tekemään seurakuntien palveluksessa.
Tarjolla merkityksellistä työtä monipuolisissa tehtävissä luonnonkauniissa ympäristössä! Hyppää mukaan joukkoomme.
Lappeenrannan seurakuntayhtymä on elävä ja monipuolista toimintaa jäsenilleen tarjoava viiden seurakunnan yhtymä. Joutsenon, Lappeen, Lappeenrannan, Lauritsalan ja Sammonlahden seurakunnat ovat toiminnaltaan itsenäisiä, mutta esimerkiksi niiden taloutta, kiinteistöjä, henkilöstöhallintoa ja hautaustoimea hoidetaan keskitetysti yhtymätasolla.
Lappeenrannan seurakuntayhtymä on myös merkittävä työnantaja. Sen palveluksessa on lähemmäs 200 työntekijää. Työtehtäviä seurakuntayhtymällä on monipuolisesti. Meillä voit työskennellä erilaisissa hengellisissä tehtävissä, kuten pappina, diakonina tai diakonissana, sairaalasielunhoitajana, nuorison parissa tai kanttorina. Työntekijöitämme työskentelee myös varhaiskasvatuksen, hallinnon, hautaustoimen, erilaisissa teknisen alan tehtävien, keittiötoimen sekä viestinnän parissa.
Työtä tehdään seurakunnissa sekä yhtymän yhteisenä toimintana.
Lappeenrannassa olet järvi-Suomen ytimessä Saimaan rannalla. Tutustu avoimiin tehtäviimme ja tule töihin Lappeenrannan seurakuntayhtymälle!
Me haluamme, että työntekijämme voivat hyvin. Olemme panostaneet työhyvinvoinnin kehittämiseen ja voimme rehdisti kehua tarjoavamme erittäin hyvät henkilöstöedut työntekijöillemme. Työntekijöidemme käytössä on epassi lounas- ja liikunta-/hyvinvointietuineen. Lisäksi järjestämme vuosittain tyhytoimintaa sekä työyksiköittäin, että koko yhtymän henkilöstön kesken. Käytössämme on myös polkupyöräetu. Panostamme työntekijöidemme hyvinvointiin myös tarjoamalla laajan ja kattavan työterveyshuollon.
Teemme töitä työilmapiirin kehittämiseksi ja panostamme koulutukseen. Seuraamme työntekijöidemme jaksamista ja hyvinvointia yhdessä työterveyshuoltomme kanssa. Et siis jää yksin tai tuetta.
Olemme työnantajana myös joustava ja tarjoamme mahdollisuuden esimerkiksi etätöihin ja koulutuksiin. Työtehtävät antavat tilaa luovuudelle ja itsensä kehittämiselle ja voit vaikuttaa monin tavoin työhösi ja töiden järjestämiseen. Meille työpaikka merkitsee myös yhteisöllisyyttä sekä työntekijöiden että seurakuntalaisten ja alueen ihmisten kesken.
Tuo sinä oma panoksesi ja persoonasi mukaan!
Katso oheiselta videolta millaista työtä varhaiskasvatuksen osaajat pääsevät tekemään seurakuntien palveluksessa.
Kuuntele oppilaitospastorimme Miikan ajatuksia työstään oheiselta videolta.
Hannu Haikonen on toiminut Lappeenrannan seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2015 alkaen. Lappeenrannan Lauritsalassa v.1962 syntynyt Haikonen työskenteli ennen vuosituhannen vaihteessa aloittamiaan teologian opintoja sairaanhoitajana ja myös vähän aikaa lähetyskentällä. Ennen kirkkoherran virkaa hän teki papin töitä kolmessa Lappeenrannan seurakuntayhtymän viidestä seurakunnasta ja vuoden pestin Nokian seurakunnassa. Lappeenrannan seurakunnassa hän toimi vuoden ajan nuorisotyöntekijän viransijaisena. - Kirkkoherran työ on nomitahoista. Se on näköalapaikka, jossa tietää ja näkee paljon, seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana työnsä ohella toimiva Haikonen sanoo. - Tämä on hallinnollista työtä, asioiden valmistelua, kokousten vetämistä ja kokousten päätösten toimeenpanemista. Se on henkilöstöjohtamista ja hengellistä johtamista, sekä myös arkista papin työtä: jumalanpalveluksia, toimituksia ja hartauksia. Seurakuntayhtymää hän kuvailee vastuulliseksi työnantajaksi: - Palkat tulevat ajallaan, lomat saa pitää ja kirkon virka- ja työehtosopimusta noudatetaan. Seurakunnan kirkkoherran työpaikkailmoitusta ei Haikosen mukaan kannata odotella lähiaikoina KirkkoRekryyn. - En aio eläköityä lähivuosina. Teen niin pitkään töitä kuin Jumala suo ja terveys antaa myöten.
Millaista on lähetyssihteerin työ seurakunnissa? Omista urapoluistaan kirkon palvelukseen kertovat Maarit Berg, Katriina Pyyhtiä ja Anja Kytölä.
Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien diakoniatyöntekijä Pasi Salomaan urapolku Lappeenrannan seurakunnan diakoniksi.
Tiinan urapolku keittäjä-siivooja tehtävässä Lappeenrannan ev.lut. seurakunnissa.
Joutsenossa suntiona ja hautausmaan kausityönjohtajana työskentelevä Anne Varpenius opettaa hautausmaiden tehtävät kesätyöntekijöille, joita palkataan vuosittain kymmenkunta Joutsenon hautausmaalle. Kesätyön kesto vaihtelee kuukaudesta kuuteen kuukauteen. Työntekijän tulee olla vähintään 18-vuotias, yläikärajaa ei ole. Varpenius ja ensimmäiset kesätyöläiset aloittavat työt huhtikuun aikana. Joutseon hautausmaan lisäksi vastuualueena ovat kirkon ja seurakuntakeskuksen ympäristö, sankarihaudat ja Rauhan hautausmaa. - Keväällä aloitamme siitä, että keräämme kynttilät, havut ja kanervat pois haudoilta. Työntekijät puhaltavat lehdet pois ja haravoivat hautausmaa-alueet sekä kirkon ja srk-keskuksen ympäristöt. Sen jälkeen tehdään pinnat uusiin hautoihin ja aloitetaan hoitohautojen kukkapesien multien vaihdot, Varpenius kertoo työnkuvasta. Osa kesätyöläisistä aloittaa työnsä toukokuun tai kesäkuun alussa, jolloin kukat saapuvat istutettaviksi. Varpenius sanoo, ettei uusilta työntekijöiltä vaadita aiempaa kokemusta hautausmaalla työskentelystä. - Kaikkeen kyllä opastetaan. Hautausmaalla tehtävä työ on ulkotyötä, jota tehdään, satoi tai paistoi. Päivä alkaa jo aamuseitsemältä ja päättyy puoli neljältä. Työ vaatii tekijältään kuntoa ja jaksamista, toteaa Varpenius. - Esimerkiksi multia vaihtaessa ja kukkia hoitaessa pitää olla koko ajan kyykyssä ja nousemassa ylös. Muita kesätyöntekijöiden tehtäviä ovat esimerkiksi nurmmikkoalueiden kylväminen, kastelu, haravointi, trimmaus, rikkaruohojen kitkeminen ja hiekkakäytävien hoitaminen. Välillä kesätyöntekijöillä on mahdollisuus osallistua hautausmaalla toteutettaviin kunnostus- ja uudistamisprojekteihin. - Parasta tässä työssä on mahtavat työkaverit, joiden kanssa yhteistyö toimii. Työ on monipuolista ja siinä näkee työnsä jäljen. Lisäksi saa olla ulkona, Varpenius summaa.
Seurakuntien työntekijäjoukossa on monen eri alan osaajia. Lue alta työntekijöidemme ajatuksia omasta polustaan ja työn sisällöistä.
Lappeenrannan alueella on viisi omaleimaista seurakuntaa, joissa kaikissa on vilkasta toimintaa. Seurakuntien kesken on myös aktiivista yhteistyötä. Tutustu seurakuntiimme!
Joutsenon seurakunta on aktiivinen noin 7000 jäsenen rieskaemännistä ja tulentallojista tunnettu seurakunta noin 20 kilometriä Lappeenrannan keskustasta. Toimimme aktiivisesti paikallistasolla niin alueen asukkaiden, yhdistysten kuin vapaaehtoistenkin kanssa ja muodostamme lämpimän yhteisön. Tule osaksi osaavaa joukkoamme!
Lappeen seurakunta on yhdistelmä maaseutuseurakuntaa ja kaupunkiseurakuntaa. Seurakunnassamme on kolme kirkkoa, pääkirkkona Lappeen Marian kirkko Lappeenrannan ydinkeskustassa. Lappeen seurakunta on seurakunnistamme vanhin, ikää sillä on yli 600 vuotta. Tällä hetkellä jäseniä on reilu 9000 ja sen alueeseen kuuluu useimmat Lappeenrannan maaseutualueista sekä mm. Nuijamaan ja Ylämaan taajamat. Toimimme aktiivisesti yhteistyössä alueidemme yhteisöjen kanssa. Tule mukaan rakentamaan yhteisöämme!
Lappeenrannan seurakunta on suurin yhtymän seurakunnista lähes 18 000 jäsenellään. Kaupunkiseurakunnan alue kattaa Lappeenrannan keskustan ja useita lähiöitämme. Lappeenrannan kirkko sijaitsee Rakuunamäen vanhan sotilasalueen laidalla aivan kaupungin keskustassa. Teemme aktiivista yhteistyötä muiden yhtymän seurakuntien sekä vapaaehtoisten kanssa. Osaava työntekijäjoukkomme koostuu eri alojen ammattilaisista - voisit hyvin sopia joukkoomme!
Lauritsalan seurakunta muodostaa mukavan kompaktin alueen Lappeenrannan keskustan itäpuolella, Saimaan kanavan molemmin puolin. Seurakunnan maamerkki ja ainoa kirkko on Lauritsalan kirkko, jonka korkea torni kohoaa kohti taivaita - kirkko onkin saanut nimekseen "Taivaan valo". Saman pihapiirin seurakuntakodissa on toimivat tilat monenlaiseen toimintaan. Tiloissamme järjestetäänkin säännöllisesti mm. yhteisöruokailuja, yhdistysten tapaamisia, muistotilaisuuksia ja kastejuhlia. Seurakunta on syntynyt entisen Lauritsalan kauppalan alueelle perinteikkään puuteollisuusyhteisön ympärille. Nykyisin seurakunta on aktiivisesti mukana alueen toiminnassa 8000 seurakuntalaisen, paikallisten yhdistysten ja vapaaehtoisten kanssa. Seurakunnalla on myös hyvät perinteet tiiviistä yhteistyöstä alueen koulujen ja muiden lasten ja nuorten parissa toimivien tahojen kanssa. Seurakunnan lähetyskahvio Puoti ja pannu on suosittu aikuisten ja senioriväestön kohtauspaikka. Tule mukaan menevään joukkoomme"
Sammonlahden seurakunta on Lappeenrannan seurakuntayhtymän seurakunnista nuorin. Seurakunnan alueella sijaitsevat sekä yliopisto että ammattikorkeakoulu kampusalueineen, mikä näkyy jäsenrakenteessa. Seurakuntaa voi siis kuvailla nuorekkaaksi ja monikulttuuriseksi, noin 8000 jäsenen yhteisöksi. Jäsenkunnan tarpeita pyritään kuuntelemaan tapahtumatarjonnassa. Työntekijäjoukkomme vapaaehtoisineen on aktiivinen osa paikallista yhteisöä. Olet tervetullut kehittyvään ja kehittävään joukkoomme!
Seurakuntien toiminnan lisäksi osa toiminnoista on järjestetty yhteisesti. Tällaisia ovat mm. varhaiskasvatus, sairaalasielunhoito, perheneuvonta, oppilaitostyö, erityisdiakonia ja erityisnuorisotyö, kirkkomuskaritoiminta, viestintä, hautaustoimi sekä kaikki hallinto ja talous. Myös kiinteistötoimi toimii koko yhtymän alueella keskitetysti. Kiinteistötoimen alle kuuluvat myös seurakuntayhtymän asuntojen ja tilojen vuokraustoiminta. Vuoden alusta yhteiseksi toiminnaksi tulee myös diakonia. Palvelemme yhteisöjä niin sisäisesti kuin ulkopuolelle yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Yhteisissä työmuodoissa ja yhtymähallinnossa sekä hautaustoimessa työskentelee kymmeniä asiantuntijoita omilla erityisaloillaan. Lappeenrannan seurakuntayhtymässä on siis monta yhteisöä sisäkkäin, ja tulemalla meille töihin, kuulut niihin kaikkiin!
browser-warning-description
Päivitämme KirkkoRekryä torstaina 12.9. kello 7-11 välisenä aikana. Voit selata normaalisti työpaikkailmoituksia, mutta päivityksen aikana et pääse kirjautumaan omaan profiiliisi tai lähettämään työhakemuksia. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa!