Sakkunnig i missionsteologi - Kirkkohallitus

Vid kyrkans missionscentral lediganslås en ordinarie befattning som

sakkunnig i missionsteologi.

Kyrkans missionscentral ansvarar för öppnandet och kontextualiseringen av kyrkans missionsuppdrag och de teologiska grunderna för religionsdialog samt för internationella kontakter i anslutning till dessa. Till detta hör att stödja församlingarnas missionalitet, sörja för den gemensamma linjen i kyrkans missionsarbete och för fostrings-, utbildnings- och informationsverksamheten samt att delta i diskussioner och kontakter mellan religionerna.

Uppgiften förutsätter lämplig högre högskoleexamen, förtrogenhet med missionsteologi och missionsarbete, utmärkta kunskaper i finska samt minst nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska. Den som anställs förutsätts vara konfirmerad medlem av Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.

Vi förväntar oss ett analytiskt arbetssätt, god kommunikations- och interaktionsförmåga, skriftlig kompetens, erfarenhet av utbildning samt färdigheter i teamarbete och nätverkande. Som merit räknas kännedom om kyrkans internationella arbete och ytterligare språkkunskaper.

Lönen bestäms enligt Kyrkans kravgrupp 603 (lön 4 161,92 euro/mån.). Utöver det betalas ett erfarenhetstillägg som baserar sig på personens arbetserfarenhet. Arbetet inleds 1.4.2024 eller enligt överenskommelse. Innan befattningen tillträds ska den som valts visa ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd. En prövotid på sex (6) månader tillämpas.

Ansökan lämnas in elektroniskt på adressen www.kirkkorekry.fi/se (arbetsnyckel 1982) senast 4.3.2024 kl. 16.00. Intervjuer ordnas i Helsingfors 8.3.2024.

Kontaktinformation

Kyrkans missionscentrals chef Risto Jukko, risto.jukko@evl.fi, tfn 040 485 9643.

Lär dig mer om oss

Kyrkostyrelsen sköter den gemensamma förvaltningen, ekonomin och verksamheten för Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Huvudkontoret finns i Helsingfors. Utrikesavdelningen ansvarar för ekumeniska relationer, arbetet bland utlandsfinländare, främjande av missionsarbete och relationer till andra religioner.

Södra kajen 8

Mer om arbetsgivaren
Sök nu!

KirkkoRekry-palvelun tuottaa FCG Digital Oy.

Olemme osa FCG Finnish Consulting Group-konsernia.