Seurakuntapastori - Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli

Riihimäen seurakunnassa on täytettävänä seurakuntapastorin virka 1.5.2024 lukien tai sopimuksen mukaan. Lisäksi seurakunta etsii kahta määräaikaista pappia.

Seurakuntapastorin viran tehtävät painottuvat yleiseen seurakuntatyöhön, jumalanpalveluselämään ja kirkollisiin toimituksiin. Erityisenä vastuualueena on lähetystyö.

Etsimme pappia, jonka sydän palaa seurakunnan perustehtävän toteuttamiseen riihimäkeläisten arjessa ja juhlassa. Viran tehtävät painottuvat yleiseen seurakuntatyöhön: keskiössä ovat jumalanpalveluselämä, kirkolliset toimitukset ja muut seurakunnalliset tilaisuudet - laitosvierailuja ja kouluyhteistyötä unohtamatta. Erityisenä vastuualueena on lähetystyö yhdessä lähetys- ja aikuistyön ohjaajan kanssa. Työ sisältää myös leirityötä, sillä tehtäviin kuuluu vuosittain 1-2 rippikouluryhmän ohjaajana toimiminen.

Tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä tulla toimeen eri ikäisten ihmisten kanssa. Tehtävässä on hyötyä kiinnostuksesta monikulttuuriseen vuorovaikutukseen.

Seurakuntapastorin virka edellyttää teologian maisterin tutkintoa, suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Virkaan valitun tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus sekä rikosrekisteriote. Virassa on 6 kuukauden koeaika.

Viran peruspalkka 3062 €/kk. Peruspalkan lisäksi maksetaan kokemuslisää KirVESTES:n mukaisesti.

Ilmoittautumiset seurakuntapastorin virkaan KirkkoRekry-palvelun sähköisellä lomakkeella 6.3.2024 klo 15 mennessä.

Lisäksi seurakunta etsii kahta määräaikaista pappia ajalle 22.4.-30.6.2024 (sijaisuus) ja 1.6.-31.8.2024 (kesäpappi). Verkkolomakkeella voit halutessasi ilmoittautua myös näihin tehtäviin.

Seurakunta on varautunut haastattelemaan virkaan ilmoittautuneita 11. ja 12.3.2024 klo 14.00 alkaen.

Viranhoitomääräyksen antaa Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli.

Ohjeita verkkolomakkeen täyttämiseen antaa notaari Hannu Laukkonen: hannu.laukkonen@evl.fi tai 0400 926 730.

Johtava kappalainen Teemu Saarinen, 040 359 2541, teemu.saarinen@evl.fi ja kirkkoherra Sirpa Viherä, 050 524 1739, sirpa.vihera@evl.fi

Riihimäen seurakunnassa on noin 19 000 jäsentä. Työntekijöitä meillä on noin 60. Olemme etelä-hämäläinen, vireä kaupunkiseurakunta, jonka tavoitteena on lähteä ketterästi liikkeelle silloin, kun seurakuntaa tarvitaan. Tähtäämme toimintaan, johon jokainen on tervetullut sellaisena kuin on. Annamme tilaa monenlaiselle hengellisyydelle ja rohkaisemme niin työntekijöitä kuin seurakuntalaisiakin kokeilemaan myös uusia toimintamuotoja.

Panostamme työntekijöiden työhyvinvointiin mm. kattavan työterveyshuollon avulla. Lisäksi käytössä on E-passi, joka tarjoaa liikunta-, kulttuuri- ja lounasedun.

Temppelikatu 9 A
11110 Riihimäki

KirkkoRekry-palvelun tuottaa FCG Digital Oy.

Olemme osa FCG Finnish Consulting Group-konsernia.