Toimistosihteeri - Lieksan seurakunta

LIEKSAN SEURAKUNNAN KIRKKOHERRANVIRASTOON HAETAAN TOIMISTOSIHTEERIÄ VAKITUISEEN VIRKASUHTEESEEN

Kirkkoherranviraston toimistosihteerin tehtäviin kuuluvat kirkkoherranviraston palvelutehtävät, joihin kuuluu huolehtia asiakaspalvelusta, jäsenrekisteripalveluista, arkisto-, kassa-, postinkäsittely- sekä kirjaamopalveluista, tiedottamiseen liittyvistä avustavista tehtävistä, avustamisesta hautatoimen hallinnollisissa tehtävissä, kirjaston hoidosta sekä avustamisesta muulla tavoin seurakunnallisten palveluiden suunnittelussa, valmistelussa, valvonnassa sekä toimeenpanossa.

Näiden ydintehtävien lisäksi tehtäviin kuuluu talous- ja henkilöstöhallintoon liittyviä kirjaus- ja rekisteröimistehtäviä sekä kiinteistötoimentehtäviä mm. vahtimestarina toimiminen jumalanpalveluksissa osana muuta tukipalveluiden joukkoa. Tukipalveluiden palvelurakenne on monipuolinen ja toimistosihteerillä tulee olla valmius tarttua uusiin toimiin osaamisen rajoissa palvelurakenteen muutoksen mukaan. Haemme siis joustavaa moniosaajaa ja tarjoamme mahdollisuuden kehittää ammatillista osaamista koulutussuunnitelman puitteissa.

Työ on osin viikonlopputyötä suntiovuorojen takia.

Odotamme hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja, tarkkuutta sekä huolellisuutta, oma-aloitteisuutta sekä tietoteknistä osaamista. Käytämme kirkon yhteisiä ohjelmistoja (mm. Kipa talous- ja henkilöstöhallinto, Kirjuri ja Lukkari) sekä ulkopuolisten ohjelmistoja, joista tässä tehtävässä olennaisia ovat Katrina-kalenterihallintajärjestelmä sekä Iloq-lukkojärjestelmä. Seurakunta on tehnyt päätöksen hankkia Domus-asianhallintajärjestelmän, joka myöhemmin otetaan käyttöön.

Toimistosihteerin viran haltijalla tulee olla virkaan tai toimeen soveltuva vähintään toisen asteen tutkinto taikka alan tuntemus ja käytännön kokemus. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Kirkollisissa tilaisuuksissa toimiminen edellyttää evankelisluterilaisen kirkon jäsenyyttä.

Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Tavoite olisi täyttää tehtävä ensin määräaikaisena 1.4. alkaen ja 1.5. alkaen toistaiseksi voimassaolevana virkasuhteena.

Viran palkkaus määräytyy kirkon virka- ja työehtosopimuksen vaativuusryhmän 403 mukaan. Toimeen on määritelty vaativuusosa, joten peruspalkan määrä on 2465,84 € kuukaudessa. Lisäksi työkokemuksesta riippuen voidaan maksaa kokemuslisää, mikäli kokemuslisään oikeuttavaa työkokemusta on kertynyt vähintään 3 vuotta. Kokemuslisän määrä vaihtelee työkokemuksesta riippuen 86,50-322,50 €:n rajoissa/kuukausi. Lieksassa on tehty vuoden 2024 osalta päätös maksaa erityisellä perusteella palkkaa 50 euroa/kuukausi, mutta tämä koskettaa vain vuotta 2024. Jatkosta ei ole tehty päätöstä. Suorituslisää maksetaan niille, joiden työssä suoriutumisen arvioidaan oikeuttavan suorituslisän maksuun.

Hakemukset tulee toimittaa KirkkoRekryn kautta 8.3. klo 20.00 mennessä. Muulla tavoin toimitettuja hakemuksia ei oteta huomioon työpaikkaa täytettäessä. Julkisuusperiaatteiden mukaisesti virkaa hakeneiden nimet ovat julkista tietoa virantäyttöprosessin loppuvaiheessa.

Työpaikkahaastattelut järjestetään 19.3. Haastatteluihin valituille ilmoitetaan erikseen.

Lisätietoja antaa tarvittaessa kirkkoherra Lea El Bardi, puh. 0400 991 653 tai talouspäällikkö Henri Maijala, puh. 0400 209 930.

Lieksan seurakunta on n. 7000 jäsenen ja reilun 20 työntekijän seurakunta, jolle ominaisleimaista on alueen maantieteellinen laajuus. Lieksa on luonnossa viihtyvälle hyvä paikka asua, täällä on tilaa hengittää ja olla.
Lieksan seurakunta tarjoaa henkilöstöetuina tuetun lounaan työpäivinä, laadukkaat työterveyspalvelut sekä liikuntapalvelusetelit vuosittain 200 €:n arvosta. Henkilöstön koulutussuunnitelma tarjoaa mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen.

Mönninkatu 13
81700 Lieksa

KirkkoRekry-palvelun tuottaa FCG Digital Oy.

Olemme osa FCG Finnish Consulting Group-konsernia.