Etelä- ja Pohjois-Savon alueen seurakuntien kehitysvammaistyön pappi - Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli

Etelä- ja Pohjois-Savon alueen kehitysvammaistyön papin virka on avoinna haettavaksi. Virka on hallinnollisesti Pieksämäen seurakunnan seurakuntapastorin virka. Viranhoitomääräyksen antaa Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli.

Kehitysvammaistyön pappi vastaa Etelä- ja Pohjois-Savon alueen seurakuntien kehitysvammaistyöstä yhdessä paikallisseurakuntien kanssa. Työtä tehdään erityistä tukea tarvitsevien ihmisten, heidän perheiden ja erityishuollon henkilöstön parissa.

Virkapaikkana on Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus Pieksämäellä, mutta työtä tehdään koko Etelä- ja Pohjois-Savon alueella. Siellä seurakuntien lisäksi yhteistyökumppaneita ovat muun muassa asumis- ja palveluyksiköt, koulut ja oppilaitokset sekä alueen kehitysvammaisten tukiyhdistykset. Tehtävän hoitaminen edellyttää oman auton käyttöä.
Kehitysvammaistyön pastorin virkaan vaaditaan kelpoisuus papin virkaan sekä sairaalasielunhoidon erityiskoulutus (60 op) tai sitoutuminen sen suorittamiseen.

Edellytämme hakijalta oma-aloitteista työotetta, hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja sekä kykyä toimia erilaisissa toimintaympäristöissä. Kokemus sielunhoito- ja kehitysvammaistyöstä katsotaan eduksi.
Työ on itsenäistä, mutta työntekijän työhyvinvoinnista huolehditaan hyvällä perehdytyksellä, kattavalla työterveyshuollolla, lounas-, liikunta- ja kulttuuriedulla sekä koulutustoiveet huomioimalla.

Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Tehtävään määrättävän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus sekä rikosrekisteriote lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisesti. Virassa sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Haastattelut järjestetään Pieksämäellä 13.8.2024. Hakijoita pyydetään varautumaan myös mahdolliseen psykologiseen soveltuvuusarviointiin.

Hakuaika päättyy 31.7.2024 klo 12:00. Tehtävä on otettava vastaan 1.10.2024 tai sopimuksen mukaan.

• Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli
  • KokoaikatyöTyöpaikkaVakinainenVirkasuhde
  • 1.10.2024 tai sopimuksen mukaan.
  • Vaativuusryhmä 602 (3 618,57e). Koska tehtävän toimintaympäristö, laajuus sekä vastuu ovat muuttuneet, tulee viranhaltijan organisoida ja koordinoida työtä uudelleen. Tämän vuoksi peruspalkkaan maksetaan 4 % lisää yhden vuoden ajan.
  • Sopimusala: KirVESTES
  • 17.6.2024 09:20 - 31.7.2024 12:00
  • SeurakuntaEtelä-SavoPieksämäkiHengellinen työSeurakuntapapit

vs. kehitysvammaistyön pappi Elina Knuuttila 050 5580204 30.6.saakka ja 1.7. alkaen 040 4848 434 elina.knuuttila@evl.fi, Pieksämäen seurakunnan kirkkoherra Matti Pehkonen 044 737 2233 matti.pehkonen@evl.fi (Lomalla 8.7. alkaen) ja
Johtava sairaalapastori Risto Tabell 040 4848 485 risto.tabell@evl.fi (tiedustelut 28.6.2024 alkaen)

Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus sijaitsee Pieksämäellä ja se palvelee kehitysvammaisia ja heidän perheitään laajalla alueella. Kehitysvammaistyön papin virka kuuluu hallinnollisesti Pieksämäen seurakuntaan.

Keskuskatu 27
76100 Pieksämäki