Kantor - Borgå Kyrkliga Samfällighet

Ledig A-kantorstjänst i Borgå svenska domkyrkoförsamling
Borgå svenska domkyrkoförsamling lediganslår en kantorstjänst som förutsätter högsta examensnivå (A-nivå). Mer uppgifter om behörighetskraven finns i Kyrkans författningssamling nr 163, Kyrkostyrelsens beslut om examen som krävs för kantorstjänst. Tjänsten förutsätter utmärkta kunskaper i svenska och nöjaktig förmåga att förstå finska.
Som merit räknas förmåga att arbeta i olika musikaliska verksamhetsmiljöer med olika åldersgrupper, också med stora projekt. Församlingen har ett rikt gudstjänstliv som det satsas på med bl.a. gudstjänstgruppsverksamhet i Domkyrkan. Verksamheten är uppbyggd så att den beaktar nutida behov och önskemål samtidigt som den förverkligas i linje med kyrkans tradition. Förutom högmässan i Borgå domkyrka firas olika specialguds tjänster och gudstjänster i kapellen i byarna.
I församlingen finns förutom den lediganslagna A-kantorstjänsten också en annan A-kantorstjänst och en B-kantorstjänst. Till A-kantorns uppgifter hör bl.a. att ansvara för musiken vid gudstjänster och förrättningar, ledande av körer och musikgrupper, konserter och orgelkvarter samt skriftskolundervisning. Konsertverksamheten i Domkyrkan sköts huvudsakligen i samarbete med Porvoon suomalainen seurakunta.
Församlingen har en fungerande organisation med goda möjligheter att utveckla både existerande och nya verksamhetsformer. Församlingen har drygt 12 000 medlemmar. Lön enligt kravgrupp 602. Tillträde 1.2.2025 eller enligt överenskommelse. Prövotid 6 månader. Den som väljs skall förete intyg över sitt hälsotillstånd och utdrag ur straffregistret. Närmare uppgifter ger kyrkoherde Mats Lindgård 040 594 6038 mats.lindgard@evl.fi eller kantor Reidar Tollander 040 563 2091 reidar.tollander@evl.fi.
Ansökan sker via KirkkoRekry senast 23.8.2024 kl. 15.
I ansökan skall ingå uppgifter över såväl yrkesmässig- som språklig behörighet. Intervjuer ordnas under vecka 35 (26-30.8.2024). I intervjun ingår ett prov på högst 15 minuter bestående av valfritt orgelstycke, valfri psalm och valfri solosång till eget ackompanjemang. Psalmen och solosången kan spelas antingen på piano eller orgel.

Kyrkoherde Mats Lindgård, 040 594 6038, mats.lindgard@evl.fi

Lär dig mer om oss

Borgå svenska domkyrkoförsamling hör till Evangelisk luthernska församlingarna i Finland.

Lundagatan 5
06100 Porvoo