Kappalainen (Uskon työala) - Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli on julistanut haettavaksi Laukaan seurakunnan kappalaisen viran 9.8.2024 mennessä.

Kiinnostaako mielenkiintoinen työ, jossa voit yhdistää esihenkilötehtäviä ja papin perustyötä? Toimit Uskon työalan (jumalanpalvelus- ja musiikkielämä, aikuistyö ja yleinen seurakuntatyö) kappalaisena, joka tarkoittaa, että toimit työalan työntekijöiden lähiesihenkilönä (kanttorit ja työalan seurakuntapastori). Tehtävään kuuluu mm. kanttoreiden jumalanpalvelusvuorojen jakaminen. Lisäksi suunnittelet ja toteutat koko seurakunnan jumalanpalvelus- ja musiikkielämää sekä yleistä seurakuntatyötä yhdessä tiimisi sekä seurakuntalaisten ja työkavereiden kanssa. Esimerkkeinä yleisestä seurakuntatyöstä ovat naisten- ja miestenillat, rukouspiirit ja hiljaisuuden viljely. Lisäksi työhösi kuuluu papin perustehtäviä ja rippikoulujen pitoa. Osallistut myös seurakunnan esihenkilöryhmän kokouksiin.

Virkapaikkasi on Leppävedellä ja toimit samalla Leppäveden/Vihtavuoren alueen omana pappina. Odotamme viranhaltijalta kykyä ja taitoa huomioida niin työalan tarpeet kuin alueen erityispiirteet. Vaikka virassa painottuu Uskon työala ja Leppäveden/Vihtavuoren alue, on huomioitava, että työtä tehdään yli työalarajojen ja koko Laukaan seurakunnan alueella.

Katsomme eduksi, että sinulla on riittävästi työkokemusta niin papin perustehtävien hoitamisesta kuin esihenkilötehtävistä ja että sinulla on valmiudet kehittyä edelleen tehtävässäsi. It-taitosi ovat ajan tasalla ja hallitset some-viestinnän perusasiat. Niin ikään seurakunta odottaa yhteistyökykyä ja rakentavaa työotetta niin työntekijöiden kuin seurakuntalaisten parissa. Seurakunta arvostaa myös taitoa verkostoitua ja kykyä kehittää seurakunnallista työtä Laukaan seurakunnan alueella. Viranhoidon kannalta oman auton käyttö on välttämätöntä. Seurakunta tarjoaa lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut, tyhy-toimintaa sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.

Kappalaisen virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon suorittanut pappi. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.

Hakemukseen on liitettävä nimikirjanote, josta ilmenee esteettömyys hakea kappalaisen virkaa. Virkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilasta ja rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikosrekisteriote. Virassa on kuuden kuukauden koeaika. Palkkaus on vaativuusryhmän 602 mukainen (viran peruspalkka 3 727,13 €/kk + vaativuusosa 108,41 €/kk).

Hakemukset tulee toimittaa 9.8.2024 kello 15:00 mennessä Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulille sähköisesti KirkkoRekry-palvelun kautta (https://kirkkorekry.fi). Seurakunta järjestää haastattelut Laukaassa 2.9.2024 klo 9-16 välisenä aikana.

Kirkkoherra Harri Romar, puh. 040 5166 332, harri.romar@evl.fi (26.6.-12.7.2024, 1.8.2024 klo 12-16 sekä 7.8.2024 klo 12-16)

Laukaan seurakunta

Laukaan seurakunta on yhtä aikaa perinteikäs ja juureva, mutta myös vahvasti mukana tässä ajassa. Seurakunnan toiminnassa pidetään kiinni kirkon perustehtävästä, mutta samalla etsitään uusia ja raikkaita tapoja toteuttaa kirkon työtä. Vuoden 2022 alussa Konnevesi liittyi mukaan Laukaan seurakuntaan, minkä jälkeen seurakunnassa on noin 15 200 jäsentä ja 45 vakituista työntekijää. Laukaa on vireä ja vehreä 19 000 asukkaan kunta Jyväskylän kaupunkiseudulla. Luonnonläheisellä Konnevedellä asukkaita on vajaat 3 000.

Seurakunta hyväksyi vuonna 2023 uuden Seurakuntalaisten yhteisö -strategian. Tule kanssamme toteuttamaan työtä ja strategiaa, jolla on merkitystä ajassa ja ikuisuudessa.

Arwidssonintie 15-17
41340 Laukaa