Kappalaisen virka, Lauritsalan seurakunta - Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli

Kappalaisemme valittiin seurakuntamme kirkkoherraksi ja nyt etsimme joukkoomme kappalaista vakinaiseen virkasuhteeseen.

Työyhteisöömme kuuluu neljä pappia: kirkkoherra, kappalainen ja kaksi seurakuntapastoria. Tällä hetkellä papistomme koostuu milleniaali-ikäisistä työntekijöistä. Haemme joukkoomme sopivaa ja sitä täydentävää, kehittymis- ja kehittämishaluista sekä avarakatseista teologia. Olet reilu ja tasavertaisuutta arvostava kollega, joka uskaltaa avata suunsa myös tiukemmissa paikoissa ja osaa tarvittaessa kuunnella myös muita. Arvostat kirkon moniäänisyyttä ja olet valmis toimimaan monenlaisten ihmisten paimenena.

Viran kelpoisuusehtona on pastoraalitutkinnon suorittanut pappi. Hakijan tulee olla evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen (KL 7:2, 652/2023)

Virkaa hakevalta toivomme:
1. kykyä toimia hallinnon tukena hyvässä yhteistyössä kirkkoherran ja seurakuntasihteerin kanssa
2. koulutusta johtamiseen liittyvissä kysymyksissä
3. pienentyvän lähiöseurakunnan mentaliteetin ymmärtämistä sekä osaamista puhua ja opettaa Jumalasta eri ikäryhmille heille sopivalla tavalla.
4. idearikkautta ja halua kehittää seurakuntaa ja sen työtä muun työyhteisön kanssa
5. kykyä työskennellä itseohjautuvasti yksin, mutta myös tiimin jäsenenä omaten hyvät työyhteisötaidot
6. halua kehittää toimivia seurakunnallisia rakenteita ja toimintoja palvellaksemme seurakuntalaisia parhaalla mahdollisella tavalla
7. valmiutta tiiviiseen yhteistyöhön seurakuntayhtymän muiden seurakuntien kanssa
8. kykyä nähdä muuttuvan yhteiskunnan ja seurakunnallisen tilanteen mahdollisuutena seurakunnalle.

Tällä hetkellä haemme kappalaista erityisesti kasvatuksen kaaren sisällä tehtävään työhön. Hakijan tulee toimittaa haun yhteydessä valintatyöryhmälle jokin viime aikoina pitämänsä saarna tai hartauspuhe sekä muokata sitä tai ydinosa siitä kahdelle eri ikäryhmälle sopivaksi (esim. alle kouluikäiset, kouluikäiset, nuoret, työikäiset, seniorit) ja toimittaa nämä molemmat samaan tiedostoon liitettyinä.

Viran hakuaika päättyy 4.7.2024 klo 15. Hakemukseen on liitettävä ote kirkon nimikirjasta kappalaisen viran hakua varten. Valitun tulee esittää ennen viran vastaanottamista Evankelis-luterilaisen kirkon viranhaltija -lain 653/2023, luku 2:12 mukainen rikosrekisteriote. Koeaika päätetään valinnan yhteydessä.

Pyydämme varautumaan haastatteluun ke 11.9.2024 klo 16 lähtien, os. Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta.

Viranhoitomääräyksen antaa Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli. Viran hoitamisen toivotaan alkavan 1.1.2025.

Kirkkoherra Jaana Pussinen, p. 040 3126400, jaana.pussinen@evl.fi

Lauritsalan seurakunta on n. 8000 hengen seurakunta Lappeenrannan keskustan kupeessa. Se kuuluu Lappeenrannan seurakuntayhtymään.

Kauppalankatu 1
53300 Lappeenranta