Kittilän seurakunnan seurakuntapastorin sijaisuus 31.12.2026 asti - Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Kittilän seurakunta etsii seurakuntapastorin viransijaista ajalle 1.9.2024 - 31.12.2026

Kittilän seurakunta on Tunturi-Lapissa sijaitseva maantieteellisesti laaja noin 4700 jäsenen seurakunta. Päätoimisia työntekijöitä on 11, joista 3 on pappeja. Kittilässä kansainvälisen matkailun ja kaivosteollisuuden tuomat mahdollisuudet ja haasteet ovat rinnakkain perinteisen maaseutuelämän kanssa. Seurakunnassa tehdään ja kehitetään työtapoja, joilla tavoitetaan ja palvellaan eri puolilla seurakuntaa asuvaa väkeä.

Kittilän seurakuntaan etsitään nyt seurakuntapastorin viransijaista ajalla 1.9.2024 - 31.12.2026. Seurakuntapastorin viran hoitoon kuuluu yleinen papin seurakuntatyö (kirkolliset toimitukset, jumalanpalvelukset, rippikoulu, sielunhoito). Seurakuntapapin työalana on diakonia (hoivayksikköpappi) ja lähetystyö (Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien 2025 valmistelutyö ja toteutus on tämän ensimmäisen työvuoden iso tehtävä). Toivomme, että englannin kielen taito, some- ja viestintätaidot ovat vahvaa osaamisaluettasi.

Viran palkkaus sijoittuu vaativuusryhmään 601 (1.9. alkaen vähimmäispalkka 3 153,95 €). Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Sijaisuuteen määrättävän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-lomake, enintään 6 kk vanha) ja KiVhL 2:12 mukainen rikosrekisteriote. Prosessissa huomioidaan sekä pappisvihkimystä toivovat teologian maisterit että pappisvihkimyksen jo saaneet henkilöt. Sijaisuuden täytössä voidaan soveltaa enintään kuuden kuukauden koeaikaa. Oman auton käyttö on välttämätöntä pitkien etäisyyksien ja joukkoliikenteen vähäisyyden vuoksi.

Kirjalliset ilmoittautumiset toimitetaan Oulun hiippakunnan tuomiokapituliin 16.8.2024 klo 15 mennessä KirkkoRekry-palvelun kautta. HUOM! Jo vihityt papit liittävät sähköisen hakulomakkeen liitetiedostoksi nimikirjaotteen, maisterit vapaamuotoisen CV:n. Kittilän seurakunta haastattelee ilmoittautuneita elokuussa. Piispan haastattelupäivä maistereille (tarvittaessa) pidetään Oulussa 30.8. (pappisvihkimys 2.11.2024). Sijaisuuden hoitaminen alkaa 1.9.2024 tai sopimuksen mukaan.

Lisätiedot 24.6.-2.8. kirkkoherra Päivi Helén, 040 832 6488, ja 7.-16.8. seurakuntapastori Ari Kokkonen, 040 187 7016, sekä 2.8. alkaen vs. hiippakuntapastori Seija Helomaa, 044 755 5512. Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi

Valtatie 100
99100 Kittilä