Kuopion tuomiokirkkoseurakunnassa on haettavana II seurakuntapastorin virka, joka täytetään 1.9.2024 lukien tai sopimuksen mukaan. Tuomiokirkkoseurakunnassa on noin 12 700 jäsentä ja 17 työntekijää, joista pappeja kuusi. Meillä on laaja-alainen jumalanpalveluselämä ja olemme toivottuja kirkollisiin toimituksiin.

II seurakuntapastori on osa kasvatuksen tiimiä, johon kuuluvat kaksi nuorisotyönohjaajaa, lastenohjaaja ja kasvatuksen työalan lähiesihenkilö, joka on II kappalainen.

Papin perustyön lisäksi II seurakuntapastorin viran erityistarpeet:

-rippikoulu- ja nuorisotyön suunnittelu, koordinointi, kehittäminen ja toteuttaminen yhdessä kasvatuksen tiimin kanssa eritysesti nuorisotyönohjaajan työparina
-osallistuminen laajasti koko kasvatuksen kentän tehtäviin
-valmius leirityöhön sekä rippikoulutyöhön
-verkostoituva työote ja hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
-viestinnän perustaidot ja sosiaalisen median osaaminen katsotaan eduksi

Kyseessä on vakituinen virka, siksi arvostamme pidempiaikaista sitoutumista Tuomiokirkkoseurakuntaan.
Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli antaa viranhoitomääräyksen II seurakuntapastorin virkaan.
Valittavan henkilön tulee olla ev.lut. kirkon konfirmoitu jäsen. Viranhaussa huomioidaan pappisvihkimyksen saaneet henkilöt sekä pappisvihkimystä hakevat teologian maisterit. Haettava virka on sijoitettu vaativuusryhmään 601. Virkaa täytettäessä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.
Tehtävä edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Virkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-lomake, enintään 4 kk vanha) ja rikosrekisterilain 6 § 2 momentin mukainen rikosrekisteriote.
Tehtävään ilmoittaudutaan 16.4.2024 klo 15.00 mennessä KirkkoHR:n sähköisellä hakulomakkeella, joka on osoitteessa https://kirkkorekry.fi/.
Haastattelut kutsutuille pidetään maanantaina 29.4. 2024 Postitalon seurakuntatilojen kerhohuoneessa, ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. (Museokatu 4, Kuopio) Papiksi vihityt liittävät mukaan nimikirjanotteen. Se liitetään sähköisessä hakulomakkeessa kohtaan nimikirjaote. Maisterihakijoilta pyydetään vapaamuotoista hakemusta ja ansioluetteloa
Tiedustelut: kirkkoherra Risto Voutilainen, puh. 0404848250
Ohjeita verkkolomakkeen täyttämiseen antaa tuomiokapitulin notaari Janne Bovellan, puh. 044 7050 604 tai janne.h.bovellan@evl.fi.

Kuopion tuomiokirkkoseurakunta on yksi Kuopion kuudesta seurakunnasta. Seurakuntaan kuuluu paitsi ydinkeskusta myös Rönön, Inkilänmäen, Kemilänrinteen alueet sekä osa uutta Haapaniemeä.

Seurakunnan kirkko, Tuomiokirkko, kohoaa kaupungin keskustassa Vahtivuorenmäellä yhtenä kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Tuomiokirkko-sanan alku on muunnos latinankielen sanasta domus, joka tarkoittaa taloa tai kotia. Siten Tuomiokirkko voisikin olla kotikirkko.

Samalla se on myös piispan kirkko, jossa toimitetaan pappisvihkimykset. Se kokoaa suojiinsa myös alueellisten ja valtakunnallisten tapahtumien osanottajia yhteiseen jumalanpalvelukseen. Tuomiokirkko tunnetaan laajasti myös mittavasta ja laadukkaasta kirkkomusiikkitoiminnastaan ja monista konserteistaan.

Tuomiokirkkoseurakunnassa on toisaalta runsaasti nuoria aikuisia ja toisaalta ikäihmisiä. Seurakuntalaisista noin neljännes on 20 - 30 –vuotiaita ja samoin noin neljännes yli 70-vuotiaita. Jäsenmäärä oli joulukuussa 2022 yhteensä 12 469.

Leimallista Tuomiokirkkoseurakunnalle on alueella toimiva runsas kulttuuri- , yritys- ja järjestötoiminta. Myös monet kaupungin ja alueellisen hallinnon toiminnot sijaitsevat kaupungin keskustassa tai sen läheisyydessä. Näiden toimijoiden kanssa Tuomiokirkkoseurakunta pyrkii olemaan luonteva yhteistyökumppani alueen ihmisten parhaaksi.

Museokatu 4
70100 Kuopio

Kuntarekry - FCG Talent Kuntarekry - FCG Talent-logo

Finnish Consulting Group Finnish Consulting Group-logo

Vi uppdaterar KirkkoRekry idag kl. 17 - 22. Under den här tiden är arbetsplatsannonserna tillgängliga, men du kan inte logga in på din profil eller skicka ansökningar. Vi beklagar olägenheten!