Pellon seurakunnan seurakuntapastorin sijaisuus 31.8.2025 asti - Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Pellon seurakunnassa on avautumassa seurakuntapastorin sijaisuus 31.8.2025 saakka

Pellon seurakunta on noin 2500 jäsenen seurakunta Napapiirillä kauniissa Tornionjokilaaksossa Länsi-Lapissa. Seurakunnalla on kaksi kirkkoa, kymmenen työntekijää ja hieno joukko vapaaehtoisia. Vuolaana virtaava joki kaloineen, moneen suuntaan levittäytyvät vaarat, järvet, Ruotsin rajan läheisyys, ystävälliset ihmiset ja Meän kieli - ainakin näistä Pellossa voi nauttia. Seurakuntaan etsitään nyt laaja-alaisesta seurakuntatyöstä innostunutta pappia sijaisuuteen, jossa keskeisenä vastuualueena on kasvatustyö.

Papin työ Pellon seurakunnassa sisältää mm.
- jumalanpalvelusten suunnittelua ja toteutusta
- kirkollisia toimituksia
- sielunhoitoa
- hartauksia laitoksissa ja erilaisissa ryhmissä
- yhteistyötä yli työala- ja muiden rajojen niin muiden työntekijöiden kuin vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneidenkin kanssa
- viestintää

Sijaisuutta täytettäessä eduksi katsotaan kokemus kirkon kasvatustyöstä, verkostoitumisesta ja vapaaehtoistyöstä. Arvostamme myös kokemusta ikäihmisten parissa tehtävästä kohtaavasta työstä. Vireä toiminta Pellon seurakunnassa ulottuu ympäristökyliin saakka, joten ajokortti ja mahdollisuus oman auton käyttöön ovat tarpeen.

Viran palkkaus sijoittuu vaativuusryhmään 601 (1.9. alkaen vähimmäispalkka 3 153,95 €). Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Sijaisuuteen määrättävän on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-lomake, enintään 6 kk vanha) ja KiVhL 2:12 mukainen rikosrekisteriote. Prosessissa huomioidaan sekä pappisvihkimystä toivovat teologian maisterit että pappisvihkimyksen jo saaneet henkilöt. Sijaisuuden täytössä voidaan soveltaa enintään kuuden kuukauden koeaikaa.

Kirjalliset ilmoittautumiset toimitetaan Oulun hiippakunnan tuomiokapituliin 8.8.2024 klo 15 mennessä KirkkoRekry-palvelun kautta. HUOM! Jo vihityt papit liittävät sähköisen hakulomakkeen liitetiedostoksi nimikirjaotteen, maisterit vapaamuotoisen CV:n. Pellon seurakunta haastattelee ilmoittautuneita elokuussa. Piispan haastattelupäivä maistereille (tarvittaessa) pidetään Oulussa 30.8. (pappisvihkimys 2.11.2024). Sijaisuuden hoitaminen alkaa 1.9.2024 tai sopimuksen mukaan.

Lisätiedot: vt. kirkkoherra Simo Rundgren, p. 040 839 9772 sekä vs. hiippakuntapastori Seija Helomaa, p. 044 7555 512 (lomalla 22.6.-1.8.). Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)evl.fi.

Nimikirjanotetilaukset oulu.tuomiokapituli@evl.fi. Tuomiokapituli on kiinni 21.6.-28.7.2024, joten myös nimikirjanoteasioissa palvelemme kiinnioloajan jälkeen.

Lapintie 3
95700 Pello