Allow content Salli luokan analytics evästeiden katsoa sisältöä

Seinäjoen seurakunta etsii määräaikaista seurakuntapastoria Seinäjoen alueseurakunnan yleiseen seurakuntatyöhön (50 % työaika) ja Etelä-Pohjanmaan sairaalasielunhoidon sairaalapastoriksi (50 % työaika) 1.9.2024-31.8.2025. Virkaan haetaan vihittyä pappia johtuen viran erityistarpeista ja aikataulutuksellisista perusteista.

Seurakuntapastorin tehtävän painopiste on perusseurakuntatyössä eli jumalanpalveluselämässä ja kirkollisissa toimituksissa sekä muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Viran tehtäviin kuuluu yhteistyö kaikkien seurakunnan työalojen kanssa.

Sairaalasielunhoidon tarkoituksena on kristillisen, kokonaisvaltaisen ihmiskäsityksen pohjalta nouseva ihmisen henkinen ja hengellinen auttaminen, erityisesti sairauden synnyttämissä elämänkriiseissä. Osa-aikainen sairaalapastori työskentelee Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella Seinäjoen keskussairaalassa somatiikan ja psykiatrian toimialueilla. Työtehtävät sisältävät esimerkiksi luottamuksellisia henkilökohtaisia keskusteluja, ryhmien ohjaamista, varallaoloa, kriisityötä, hartauksia ja kirkollisia toimituksia. Tiimiin kuuluu neljä sairaalapastoria. Edellytämme hakijalta soveltuvuutta sairaalatyöhön, valmiutta osallistua sairaalapappien varallaoloon ja kriisityön tekemiseen. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää myös joustavuutta kahden osa-aikaisen tehtävän hoitamisessa, reflektiivisyyttä ja halua oppia ja kehittyä työssään sekä hyviä sosiaalisia ja työyhteisötaitoja. Kokemus sairaalasielunhoitotyöstä katsotaan eduksi, samoin mahdollinen sairaalasielunhoidon erityiskoulutus ja työnohjaajakoulutus.

Viranhaltijalta edellytämme hyvää yhteistyökykyä, joustavuutta ja oma-aloitteisuutta. Auton käyttö on työssä välttämätön.

Palkkaus muodostuu 50 % seurakuntapastorin palkasta ja 50 % sairaalapastorin palkasta, vaativuusryhmä 601 (3 468,60 €). Lisäksi maksetaan mahdollinen kokemuslisä (enint. 413 €).
Virassa sovelletaan neljän kuukauden koeaikaa. Virkaan valittavalta edellytetään suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämistä. Virkaan valitun on esitettävä työnantajalle todistus terveydentilastaan ja KiVhL 2:12 §:n mukainen rikosrekisteriote.

Ilmoittautumiset ma. seurakuntapastorin sijaisuuteen KirkkoRekry-palvelun (https://kirkkorekry.fi/) sähköisellä lomakkeella 26.4.2024 klo 15:00 mennessä. Hakemukseen liitetään ote nimikirjasta.

Seurakunta on varautunut haastattelemaan sijaisuuteen ilmoittautuneita 24.5.2024 klo 10 alkaen.
Viranhoitomääräyksen antaa Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli.

Kirkkoherra Ari Auranen, ari.auranen@evl.fi, puh. 040 549 8086
Johtava sairaalapastori Artturi Kivineva, artturi.kivineva@hyvaep.fi, puh. 050 411 4002

Seinäjoen seurakunta

Seinäjoen seurakunta on Seinäjoen yli 65 000 asukkaan kaupungin alueella sijaitseva noin 200 eri alojen ammattilaisen yhteen hiileen puhaltava työyhteisö. Meitä työskentelee kaupungin neljällä, omaleimaisella alueella: keskustassa toimii Seinäjoen alueseurakunta, Nurmossa, Ylistarossa ja Peräseinäjoella on omat kappeliseurakuntansa. Lisäksi meillä on kolme leirikeskusta, ne sijaitsevat Nurmossa, Peräseinäjoella ja Ähtärissä.

Seinäjoen seurakunta tunnetaan yhteisönä, jonka jäsenyyttä, työtä ja työn tuloksia arvostetaan. Meillä jokainen tulee kohdatuksi lämpimästi ja avoimesti, ja kuulluksi omana itsenään. Vahvistamme yhteisöllisyyttä kutsuen jokaista lähetyskäskyn mukaisesti Jumalan yhteyteen, välittämään lähimmäisistä ja pitämään huolta luomakunnasta. Me pohjalaiset olemme tunnetusti yritteliästä väkeä, mikä seurakunnan toiminnassa näkyy voimissaan olevana kökkähenkenä, vapaaehtoistyöt ja talkoilla tekeminen ovat voimissaan.

Seinäjoen seurakunta tarjoaa työntekijöilleen lakisääteistä laajemman työterveyshuollon, Smartumin kulttuuri- ja liikuntaedun, tyhy-toimintaa, kahviedun, polkupyöräedun, hierontaedun sekä mahdollisuuden kehittyä työssään. Tervetuloa Seinäjoen seurakuntaan!

Ala-Kuljun katu 1 A
60100 Seinäjoki