Taivalkosken seurakunnan kirkkoherran virka - Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Tuomiokapituli julistaa haettavaksi Taivalkosken seurakunnan kirkkoherran viran.

Taivalkoski sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Koillismaalla, Iijoen varrella. Taivalkosken kaksipappisessa seurakunnassa on noin 3100 jäsentä. Työyhteisöön kuuluu kirkkoherran lisäksi seitsemän henkilöä. Työyhteisöstä ja luottamushenkilöistä kirkkoherra saa hyviä työtovereita, joiden kanssa visioida ja rakentaa koillismaalaista seurakuntaelämää. Myös yhteistyö Rovaniemen-Koillismaan rovastikunnan muiden seurakuntien sekä kunnan ja kyläyhteisöjen kanssa on lämminhenkistä ja sujuvaa.

Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra valitaan välittömällä vaalilla.

Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon suorittanut pappi. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.

Viran palkkaus sijoittuu luokkaan K20 (1.9.2024 alkaen 4 617,46-5 786,45 €).

Kirkkojärjestys 8 luvun § 13 määrittelee kirkkoherran tehtävät seuraavasti:
• Kirkkoherra valvoo, että seurakunnan muuta toimintaa kuten kristillistä kasvatusta ja opetusta, diakoniaa sekä evankelioimis- ja lähetystyötä harjoitetaan kirkon tunnustuksen ja tehtävän mukaisesti;
• Kirkkoherra on seurakunnan jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja muussa hengellisessä työssä toimivien viranhaltijoiden ja työntekijöiden ylin esimies;
• Kirkkoherra valvoo kirkkoneuvoston tai seurakuntaneuvoston päätösten laillisuutta ja noudattamista seurakunnan hallinnossa ja taloudenhoidossa;
• Kirkkoherra esittelee kirkkoneuvostolle, seurakuntaneuvostolle tai muulle toimielimelle toimialaansa koskevat asiat, jollei hän ole määrännyt esittelyä muulle viranhaltijalle.

Mitä toivomme kirkkoherralta:
-Taivalkosken seurakunnan kirkkoherrana sinun ei tarvitse olla superihminen vaan johtaja, joka on joukkuepelaaja. Ymmärrät, että työtoverit ovat oman alansa sitoutuneita ammattilaisia.
-Kirkkoherrana sinun toivotaan olevan innovatiivinen ja innostava, kiinnostunut uudesta mutta samalla perinteitä kunnioittava.
-Kirkkoherrana kuuntelet ja kannustat muita, mutta tuot samalla esiin myös oman kantasi. Hallitset sekä tietojärjestelmät että ymmärrät monipuolisen ja monikanavaisen viestinnän mahdollisuudet.
-Kirkkoherrana olet paitsi hyvä hallintoihminen, myös mukana muussa seurakunnan toiminnassa. Verkostoidut paikkakunnan muiden toimijoiden kanssa.
-Kirkkoherrana kohtaat seurakuntalaisia sekä jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa että arjen tilanteissa. Kirkkoherra ja seurakunta tulevat tutuiksi toisilleen.
-Taivalkoskella kirkko on edelleen keskellä kylää, ja kirkkoherran odotetaan edustavan seurakuntaa hyvin monimuotoisesti.
-Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra haluaa ymmärtää, mitä on paikallinen uskonnollinen moninaisuus ja koillismaalainen identiteetti.

Hakuaika päättyy 28.6.2024 klo 15.00. Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille osoitetut hakemukset toimitetaan KirkkoRekry-palvelun kautta. Hakemukseen on liitettävä omasta tuomiokapitulista saatava nimikirjaote sekä lääkärintodistus (T-lomake, enint. 6 kk vanha). Tuomiokapituli haastattelee hakijat kokouksessaan 14.8.2024 Oulussa.

Lisätietoja antavat vt. kirkkoherra Raili Suviranta, puh. 040 5070696, ja pappisasessori Mirva Ahola, puh 0400 714 503. Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.

Kirkkotie 7
93400 Taivalkoski