Työmarkkinat elävät jatkuvassa muutoksessa. Työvoimabarometri tarjoaa ajankohtaista tietoa siitä, millä aloilla työtä on tarjolla ja missä kilpailu on kovempaa. Alueittain ja toimialoittain tarkasteltava tieto on erityisen hyödyllistä, kun pohdit koulutuspolkuasi tai harkitset alanvaihtoa. Työvoimabarometrin tuottavat työ- ja elinkeinoministeriö, KEHA-keskus ja alueelliset ELY-keskukset yhdessä.
Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on vahva rooli suomalaisessa yhteiskunnassa, niin historiallisesti kuin nykypäivänäkin.
Oletko menossa ensimmäistä kertaa kesätöihin?
Toiset ovat tehneet etätöitä jo pitkään, toisille se voi olla uuden työn mukanaan tuoma etu.
Kirkon ja seurakuntien palveluksessa työskentelevien työsopimukset pohjautuvat Kirkon virka- ja työehtosopimus KirVESTES:iin.
Suomen evankelisluterilainen kirkko ei työllistä pelkästään pappeja ja kanttoreita. Tiesitkö, että kirkon ja seurakuntien palveluksessa työskentelee myös mm. kiinteistöhuollon ammattilaisia, varhaiskasvatuksen ohjaajia, nuorisotyöntekijöitä, viestinnän ja taloushallinnon osaajia, suntioita sekä kansainvälisen työn ohjaajia? Kaikki ovat tervetulleita … Kirkossa työskentelee noin 19 000 eri alojen ammattilaista. Kaikki tehtävät eivät vaadi hengellistä koulutusta tai edes kirkon jäsenyyttä.
Oman urakehityksen ja työnteon mielekkyyden kannalta on oleellista aina silloin tällöin tarkastella ja kehittää omaa osaamistaan.
Perusduuni, kiva työpaikka vai jopa unelmatyö. Miten määritellään, mikä on hyvä työpaikka?
Työhyvinvoinnin merkityksestä puhutaan paljon. Kuinka omaa ja kanssaihmisten hyvinvointia voi pyrkiä edistämään niin työelämässä kuin työnhaussakin?
Tiedätkö oikeutesi työntekijänä? Useimmissa työpaikoissa työelämän pelisäännöt ovat selvillä ja niitä noudatetaan.